Robin van Persie Stoke City'e Gidiyor!

Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Stoke City, Fenerbahçe'nin tecrübeli yıldızı (bu sezon kendisi için iyi geçmese de) "Uçan Hollandalı" lakaplı oyuncusu Robin Van Persie ile kiralama yolunda anlaştı.

Hollandalı yıldız Robin van Persie tekrar geldiği ülke olan İngiltere'ye dönüyor. Daha önce Arsenal ve Manchester United formalarını terleten oyuncu bu sefer Stoke City'de ter dökecek. Tecrübeli oyuncu van Persie'nin menajerinin İstanbul'da yönetimle son detayları görüştüğü söyleniyor. 

robin van persie gidiyor mu
Robin van Persie Stoke City Yolunda


Stoke City Devreye Girdi

Geçtiğimiz sezonda istenilen performansı gösteremeyen, gelecek sezon için kendine takım arayan Hollandalı yıldız Fenerbahçe'den ayrılmayı istiyordu. Robin van Persie'nin menajeri öncelikle bazı Çin takımlarıyla temasa geçse de transfer yolunda önemli adımlar atılamadı. Sonrasında Stoke City devreye girdi.


Transferin sağlanması için Fenerbahçe Yönetimi, Uçan Hollandalı'yı göndermek için ödemiş olduğu bir yıllık ücretiyle Manchester United'a verilen bonservis bedelini talep ediyordu. Transferin önündeki en büyük engel 12 milyon euro bonservis bedeli ve tecrübeli futbolcunun yüksek meblağlara ulaşan maaşıydı.

Kırksekiz Maça Çıktı!

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'yla bazı anlaşmazlıklar yaşayan oyuncu takım çalışmalarında da fazla katılmıyordu. Van Persie genellikle antrenman çalışmalarını bireysel yapıyordu.

robin van persie stoke citye gidiyor
Robin van Persie ve Vitor Pereira

Fenerbahçe futbol takımında 48 maça çıkan Robin van Persie, toplamda rakip takımın ağlarını 22 kez havalandırdı ve 3 de asist yaptı. Çıktığı 48 maç boyunca hiç kırmızı kart görmedi.




1 yorum:

  1. Kalmak için anlaştılar. Ben de kalmasını isterim. Ondan verim alamayan Pareria bence.

    YanıtlaSil