Kitap Okumanın Faydaları

Kitaplar uçsuz bucaksız bir deniz gibi, içinde sonsuzca dolaşabildiğimiz mekanın adıdır bana göre. Bazen de yalnız kaldığında sığınabileceğin bir liman.


kitap okumanın önemi
Kitap Okumanın Faydaları

Kitap Okumanın Faydaları Nelerdir?

Bu yazımda, çok kitap okuyan biri olarak kendi hayatımdaki kazanımlara göre kitap okumanın faydalarından bahsedeceğim. Kitap okumanın faydaları nelermiş bir bakalım.

-Dikkat dağınıklığını en aza indirir.
-Daha iyi düşünmeni ve konuşurken diksiyon kurallarına dikkat etmeni sağlar.
-Ufkunu açar. Kültürünü geliştirir.
-Sürekli gelişimi ve sorunlara çözüm bulabilme yeteneği kazandırır.
-Kitap okumak kelime dağarcığınızda inanılmaz gelişime sebep olur.




kitap okumanın önemi
Kitap Okumanın Faydaları




Maddelerden ziyade, olaya düz anlatımla da kitap okumanın faydalarına bakmak istiyorum. Kitap okursanız yalnızlıkla başa çıkma gibi bir derdiniz de olmayacak. Neden biliyor musunuz? Çünkü elinizde bir kitap varken asla yalnız değilsiniz. İlişkilerinde dahi sana yardımcı olacak bir etken, kitap okumak. İlişkinde sohbet konusu olarak açabileceğiniz binlerce konu başlığın olacak çünkü sen okudun ve kendini geliştirdin. Olaylara daha iyi çözüm bulacaksın, zor durumlarla baş edebileceksin.

Ne istediğini çok iyi biliyorsun. Karakterin artık yerine oturmaya başlıyor. Olgunluk!
Kitap okumanın büyük faydalarından.

Kitap okumanın önemi. Düzenli okuyan biriysen, kendine yeni bir yetenek daha kazandırmışsın demektir. Disiplin, hayatımızın her alanında bize yarar sağlayacak bir özellik.


kitap resimleri
Kitap Okumanın Faydaları
Hayal Et!

Kitap okuyarak dünyanın öbür ucuna da gidebilirsin. Bunun için çok paranın olmasına gerek yok. Kitap her alanda sana imkan sağlıyor hem de bunun için hiçbir ücret talep etmeden. Zor anlarda hayatla başa çıkabilmekte de senin büyük yardımcın olur kitap. Çünkü içinde sayfalar ve kelimelerden öte bir hayat var, bir yazarın hayal gücü var. Senin bunu nasıl algıladığın, kafanda nasıl canlandırdığın da önemli sana hayal etme becerini geliştirmeni sağlıyor ve hayal gücüyle donatılmış mutluluk dolu bir dünya sunuyor sadece hayal et çok basit değil mi?

Kitap okuyarak farklı kişiler de tanıyorsun yazarların hayal gücündeki kişiler, bunlarla dost oluyorsun. Kitap içindeki olaylardan yola çıkarak üzüntü veya mutluluk duyuyorsun insani yönün iyileşiyor, gelişiyor hayata daha pozitif bakabiliyorsun. 

Oku ve Geliş!

Gelişmiş ülkelere şöyle bir bakalım, çoğunda kitap okuma alışkanlığı ülkemize oranla daha fazla. Biz de bu ülkeler arasında konumumuzu arttırmak istiyorsak, kitap okuyarak kültür, sanat, bilim, eğitim ve sayabileceğim bir sürü alanda gelişim göstererek ülkemize yararlı birey olma yolunda ilerleyebiliriz.

Kitaplar kutsaldır, değer görmelidir, hayatın her alanında okunmalıdır. Sadece boş vakitlerimizde değil. Tramvaylarda, metrolarda, otobüslerde, otobüs duraklarında, iş seyahatlerinde, evde, okulda, gezilerde kısacası her mekanda okunmalı.

Kitap okumanın faydalarını, kitap okumanın değerini ve kitap okumanın önemini görebilirsek o zaman gerçekten daha ileri bir toplum ve medeniyet olabileceğimizi düşünüyorum. 


6 yorum:

  1. Kitap okumanın faydası bir yana, kitap fiyatları bir tavana. Bu sıralar çokça görüyorum etrafta, gençler bu durumdan baya bir şikayetçi. Kitapların fiyatları bu kadar pahalı olmamalı bence.

    YanıtlaSil
  2. Kitap okumanın en güzel yanı bizi dogmalardan kurtarması olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz kesinlikle yorumunuza katılıyorum.

      Sil
  3. Yaklaşık 1 yıldır düzenli olarak kitap okumaya çalışıyorum kitap okumak için vakit ayırıyorum. Bana gerçekten çok faydası oldu. Herkese tavsiye ederim özellikle küçük yastaki kardeşlerime çünkü küçük yaşta okuma alışkanlığı kazanmak daha iyi oluyor. Teşekkürler güzel yazı için.

    YanıtlaSil
  4. Rica ederim, yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil