Euro 2016 Final Maçı

Turnuvanın başından beri heyecanla izlediğimiz Euro 2016 müsabakalarında finalin adı belli oldu. Bildiğiniz gibi bir önceki, Euro 2016'da şampiyon kim olur? başlıklı yazımda küçük bir analiz yapmıştık.


Euro 2016 Final
Euro 2016 Final

Yazımızda turnuvanın şanslı takımı olarak gösterdiğim Portekiz iyi oyun sergileyerek, Galler karşısında iki gol attı. Gollerini Cristiano Ronaldo ve Nani gibi yıldız oyuncuların attığı maç, Galler için hüsranla bitti. Öte yandan Fransa-Almanya maçında Almanya ilk yarının sonuna kadar tabiri caizse tek kale maç oynamasına rağmen artı bir uzatma süresinde penaltılar da gol yiyerek, ikinci yarıya daha gergin ve agresif bir oyunla girdi ve 72. dakikada da Antoine Griezmann'ın golüyle adeta yıkıldı. 

Euro 2016 Final Müsabakası

Euro 2016 Final
Euro 2016 Final


Euro 2016 final maçı, iki takımın yıldızlarını karşı karşıya getirecek, bir tarafta Griezmann diğer tarafta Cristiano Ronaldo. Euro 2016'nın son maçı, Avrupa kupasının sahibini belirleyecek maç bu akşam Türkiye saatiyle 22.00'da başlayacak.

Antoine Griezmann'ın turnuva boyunca gösterdiği performansı futbol severleri de heyecanlandırdı.

Portekiz'de de dikkatleri üzerine toplayan genç yıldız Renato Sanches için bu turnuva hayatının dönüm noktası oldu diyebiliriz. Çıktığı tek maçta Portekiz futbol tarihinde iki rekora birden imza atan genç yıldız, Portekiz formasıyla bir maça başlayan en genç futbolcu ve turnuva tarihin tarihi boyunca grup aşamalarından sonra gol atan en genç futbolcu olma unvanını kazandı.

Euro 2016 Final Maçını İngiliz Hakem Yönetecek 

Euro 2016'da final maçını, son maçı, şampiyonun belli olacağı maçı tecrübeli İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek. Bu senenin en forma hakemi olan tecrübeli hakem Clattenburg FA Cup ve Şampiyonlar ligi final müsabakalarını da yönetmişti. Bu zorlu mücadelede ona da görevini layıkıyla yerine getirme yolunda başarılar diliyorum.


Euro 2016 Final
Euro 2016 Final

Avrupa Kupasının Sahibi Belli Oluyor

Turnuvada final müsabakasına bakıldığında kadro ve ev sahibi olma bakımından Fransa Milli Takımı'nın Portekiz Milli Takımı'na karşı bir üstünlüğü olduğu net bir şekilde görülmekte. Portekizin sadece 2 galibiyetle finale kadar gelmesi futbol severleri şaşırtan bir durum. Favori olarak Fransa gösterilse de futbol da her şey olabilir diyorum ve bu iki takımada başarılar diliyorum.

Günün ilerleyen saatlerinde takımların kadrolarını paylaşmaya çalışacağım.

İyi Seyirler!

0 yorum: